herbalife-banner-2017.jpg
Herbalife  
10.07.2020.
OMEGA-3 - MASNE KISELINE Štampaj E-mail

OMEGA-3  -  MASNE KISELINE
Omega-3 masne kiseline u ljudskom organizmu uticu na sintezu prostaglandina, hemijskih spojeva nalik na hormone, koji potpomažu funkciju kardiovaskularnog, reproduktivnog, imunološkog i središnjeg živcanog sistema. Te esencijalne masne kiseline imaju višestruko zdravstveno preventivno delovanje. One pomažu zaštiti krvožilnog sistema i srca, jer smanjenjem viskoznosti krvi poboljšavaju njenu protocnost, i tako deluju na poboljšanje opšte cirkulacije ljudskog organizma. Osim toga, a to se najcešce smatra i glavnim razlogom njihove primene, one smanjuju koncentraciju holesterola i masnoca u krvi, podižuci pri tome nivo tzv. korisnog HDL holesterola. Na taj nacin smanjuje se i rizik od nastanka ateroskleroze, jedne od najcešcih i najopasnijih bolesti našega doba. Omega-3 masne kiseline se nalaze u našem proizvodu Herbalifeline.

HERBALIFELINE
Vrhunski dodatak prehrani koji sadrži kompleks morskih lipida. Mnogi su ljudi uzimali kapsule ulja iz jetre bakalara i mislili da su time pokrili barem jedan deo prehrambenih potreba! Danas živimo u žurbi i cesto pod stresom, što znaci da to možda više nije dovoljno.
Morska hrana je zaista puna vrednih hranjivih sastojaka - to je cinjenica koju ne možemo poreci. No, istraživanja su pokazala da ta fenomenalna morska žetva u prehrani Europljana cesto nije u potpunosti iskorištena. Herbalifeline Vam omogucuje iskoristiti prednosti koje pružaju plodovi mora; sastavljena je po recepturi koja ce pomoci u održavanju zglobova gipkima i dati potporu prirodnim funkcijama srca i krvotoka.
Hrana koja sadrži višestruko nezasicene masti opskrbljuje nas esencijalnim masnim kiselinama (EFA) Omega-3 i Omega-6, koje su "dobre" komponente masti.
Omega-6 se vecinom nalazi u našoj biljnoj prehrani (povrce ili suncokretovo ulje) te se na taj nacin naše telo dobro opskrbi sa Omegom-6, što nije slucaj sa Omegom-3 koju uglavnom nalazimo u morskoj hrani. Uobicajen znak nedostatka esencijalnih masnih kiselina (EFA) je suva koža.
Herbalifeline sadrži Omega-3 esencijalnu masnu kiselinu bitnu da bismo održali dobro zdravlje. Telo ih ne može samostalno proizvesti, te ih stoga mora dobiti iz hrane. U modernoj prehrani cesto postoji manjak Omega-3 esencijalnih masnih kiselina Glavni izvor Omega-3 esensijalnih masnih kiselina je morska hrana (ukljucujuci bakalar, haringu, skušu i sardine), koja nije jako popularna niti je redovito na našem jelovniku. Nutricionisticki strucnjaci preporucuju najmanje tri porcije morske hrane nedeljno. U toj kolicini dobija se odgovarajuca kolicina Omega-3 esencijalnih masnih kiselina. Za one koji ribu jedu samo jednom nedeljno (ili je uopšte ne jedu), kvalitetni sastojci Herbalife dodatka Omega-3 pomažu u zadovoljavanju potreba organizma i uklapaju se u užurbani nacin života, jer su u obliku jednostavnom za upotrebu.
Koje su prednosti redovitog uzimanja Herbalifeline? Ovaj dodatak prehrani je formulisan tako da pomogne održavanju gipkosti zglobova i podupiranju prirodnih funkcija srca i krvotoka. Njegovi sastojci nam isto tako mogu pomoci da održimo zdraviji izgled kože.
Osnovna svojstva Herbalifeline: Omega-3 esencijalne kiseline. Pojava raka, reumatskog artritisa, zacepljenja arterija te slabljenje imunološkog sistema povezuju se sa nedostatkom Omega-3 masnoca. Ove poželjne masnoce najviše ima u ribljem ulju, mesu plave ribe te orasima i semenkama lana. Poželjna je u prehrani dece (bitne su za razvitak moždanih struktura) rekovalascenata, starijih osoba i osoba izloženih velikim naporima. Hranu bogatu Omega-3 masnim kiselinama preporucuje se studentima i školarcima.
Bogat izvor EPA (eikosapentaenoicne kiseline) i DHA (dokosaheksneoicne kiseline), koje telo pretvara u prostaglandine. Te tvari slicne hormonima smatraju se od presudnog znacenja za moždane funkcije koje se odnose na vid, koordinaciju pokreta, raspoloženje i sposobnost ucenja. One isto tako pomažu kod održavanja nivoa holesterola i triglicerida u krvi, cime pomažu u kontrloli krvnog pritiska. Jacaju imunološki sistem i pomažu kod ublažavanja upala.
Herbalifeline sadrži i Vitamin E - ALFA-TOKOFEROL antioksidans, bitan za srce i cirkulaciju, živce, mišice i crvena krvna zrnca.
Jaki antioksidans, usporava starenje celija. Od presudne je važnosti za normalanu funkciju spolnih žlezda. Bitan za rad mišica i za integritet središnjeg živcanog sistema. Biološki je jedan od najvažnijih antioksidansa, tj. štiti masne kiseline od oksidacije te tako veže slobodne radikale. Smanjuje holesterol. Novija istraživanja su pokazala da deficit ovog vitamina i selena (Se) povecavaju mogucnost pojave nekih vrsta raka. Ima terapisko delovanje kod: Anemija, arteroskleroza, koronarna tromboza, dijabetes, povecana nivoa LDL holesterola,osteoporoza, kolitis, mentalna slabost, mutiplaskleroza, Perkinsonova bolest, alergije, bronhitis, otvorene rane, opekline i ožiljci, proširene vene, stres, klimekterijski i menstrualni problemi, oslabljeni imunološki sistem, tumor. Pohranjen je u jetri, masnim tkivima, srcu, krvi, mišicima, testisima, maternici i hipofizi (Herbalifeline, Formula 1, 2).
Prirodni izvori vitamina E: Ulja žitarica, ulja soje, maslinovo ulje, margarin, maslac, kvasac, pšenicne klice, suvi grašak, cvekla, šargarepa, jaja, jezgrasto voce (bademi, orah).
Preporuka za korištenje: 1-3 kapsule, tri puta dnevo po mogucnosti tokom obroka, kao prehrambeni dodatak. Svaka kapsula sadrži 500 mg morskog tekuceg kompleksa (riblje ulje), 128 mg EPA i 85 mg DHA.
Pomoc kod psorijaze i reumatoidnog artritisa Vrlo cesto se zaboravlja još jedno izuzetno delovanje toga blaga morskih dubina: naime, primjena omega-3 masnih kiselina dovodi i do smanjenja upala i svrbeža kože. One smanjuju i smiruju upalna žarišta, pa se pokazalo opravdano i ucinkovito koristiti ih i kod takvih kožnih oboljenja kao što je npr. psorijaza. I možda je upravo ovaj topli deo godine i najbolje vreme da se kombiniranim pozitivnim delovanjem suncevih zraka i Omega-3 masnih kiselina ostvari vremenski što duži period povlacenja karakteristicnih psorijaticnih promjena na koži. Povoljan ucinak na psorijaticne kožne promene postiže se primenom nešto vecih doza Omega-3 masnih kiselina, pa se tako u dogovoru sa lekarom u tim slucajevima preporucuje odredeno vreme uzimati cak 3 puta dnevno po 2000 mg ribljih masnoca koje u sebi sadrže standardizovane kolicine omega-3 masnih kiselina (18% EPA i 12% DHA). Još jedno moguce podrucje njihove primene je i ublažavanje simptoma reumatoidnog artritisa, što je dokazano u pokusnim pretklinickim istraživanjima.
Dakle, uz zdrav nacin života i pravilnu i umerenu prehranu, dodatno uzimanje preparata koji sadrže Omega-3 masne kiseline još ce više uticati na smanjenje rizika od pojave bolesti srca i krvnih žila. U praksi je uobicajeno da se u tu svrhu uzima jedna kapsula od 1000 mg na dan. Posvedocila su to ne samo klinicka istraživanja, vec i brojna licna iskustva. Zdravlje treba cuvati i brinuti se za njega, ali i u pravo vreme iskoristiti sve što nam priroda nudi za njegovo ocuvanje, jer ona na nas nikada ne zaboravlja. U prirodi nastaju razlicite bolesti , ali isto tako ona nam nudi i nacine njihova izlecenja. Ponekad je potrebno nešto bolje upoznati i prihvatiti njezine darove.

 

 
< prethodni   sledeći >
Forma za Prijavu
Ukoliko ste se već registrovali na sajtu, dovoljno je da se ulogujete za cene i poručivanje.


Zaboravili ste lozinku?
Još uvek nemate nalog na ovom sajtu? Registrujte se.
Svedočanstva
Nutrijenti
Fitness
Dijete
Anketa
Koliko kilograma više imate?
 

HERBALIFE SRBIJA - BEOGRAD - NOVI SAD - NIŠ - KRAGUJEVAC - NAJPOVOLJNIJE CENE HERBALIFE PROIZVODA