herbalife-banner-2017.jpg
Herbalife  
10.07.2020.
Ubrzajte metabolizam Štampaj E-mail


Metabolizam uključuje hemiske i fizičke procese u telu koji prerađuju hranljive tvari i izlučuju štetne tvari, te izvlače iz njih energiju koja se postepeno pretvara u toplinu.

Metabolizam se ubrzava samo kada je čovek aktivan i konstantno se kreće. Aktivnost pomaže telu da sagoreva više kalorija, a tempo mu se usporava samo tokom razdoblja odmora.

Postoji mnogo načina da se ubrza metabolizam, a najbolja metoda je vežba. Izgladnjavanje nije jedna od opcija i dovešće samo do usporavanja ritma metabolizma jer će telo koristiti rezervne masnoće kako bi održalo isti nivo energije.

Evo nekoliko saveta kako ubrzati metabolizam:

1. Vežbajte ujutro.
Probajte vežbati barem 30 minuta nakon buđenja.

Prema različitim medicinskim istraživanjima jutarnja vežba je tri puta učinkovitija od vežbe u bilo koje drugo doba dana.

Glavni izvor energije vašem telu ujutro su masnoće u vašem telu, budući da će se ugljenohidrati sakupljeni dan ranije potrošiti tokom spavanja.

Zapamtite da je ključ gubitka težine gubitak masnoća, a najveća verovatnost da se ovo dogodi je ako vežbate rano ujutro. Brzi rad metabolizma će sagoreti više kalorija i sa vremenom ćete izgubiti više kilograma.

2. Doručkujte
Drugi način da ubrzate metabolizam jest da doručkujete. Ukoliko je moguće, probudite se ranije ujutro kako bi vežbali i pojeli obilniji doručak.

Oni koji žele ubrzati metabolizam i izgubiti suvišne kilograme trebaju obavezno doručkovati, a ne odgađati prvi obrok do podneva, jer će se energija istrošiti i telesni će se ritam postepeno usporiti.

ZAKLJUČAK

Vežbanje i doručak su pouzdani načini da ubrzate metabolizam. Razvijanje ovih navika ne samo da će vam osigurati dobro zdravlje, već će vam osigurati i dobar početak dana.

 
< prethodni
Forma za Prijavu
Ukoliko ste se već registrovali na sajtu, dovoljno je da se ulogujete za cene i poručivanje.


Zaboravili ste lozinku?
Još uvek nemate nalog na ovom sajtu? Registrujte se.
Svedočanstva
Nutrijenti
Fitness
Dijete
Anketa
Koliko kilograma više imate?
 

HERBALIFE SRBIJA - BEOGRAD - NOVI SAD - NIŠ - KRAGUJEVAC - NAJPOVOLJNIJE CENE HERBALIFE PROIZVODA